Ip Kamera Nedir?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesine paralel olarak güvenlik kamera sistemleri de yeni teknolojiye ayak uydurdu. Giderek IP kamera kullanımı yaygınlaşmaya başladı.

IP Kamera Nedir?

İnternet Protokolünü kullanan cihazlar arasında IP kameralar (IP) bulunur. Fotoğraflar, UTP kullanan bir bilgisayar ağı aracılığıyla gönderilir veya bir kablosuz bağlantı onları hava dalgaları (Wi-Fi) üzerinden gönderir. IP kameralara genellikle ağ kameraları, web kameraları veya IP kameralar (IP kameranın kısaltması) denir.

IP Kameranın Kullanım Alanları Nelerdir?

Hükümetler ve işletmeler, sitelerin ve mülklerin ticari video gözetimi için IP kameraları zaten yoğun bir şekilde kullanıyor. Tüketiciler artık eski ve pahalı alarm sistemlerini değiştirmek de dahil olmak üzere ev ortamında çeşitli kullanımları olan IP kameralar satın alabilirler. Bir mağaza veya başka bir iş yeri işletiyorsanız, tuhaf bir şey fark etmeniz durumunda oraya göz kulak olmak ve kayıtlı görüntülere erişmek isteyebilirsiniz.
 

Bir IP Kameranın Çektiği (canlı) Görüntüleri Nasıl Görebilirim?

Teorik olarak, bir IP kameranın görüntüleri dünyanın herhangi bir yerinden çevrimiçi olarak izlenebilir (kameralarınız bu uygulama için yapılandırılmışsa). Ayrıca görüntüleri internet üzerinden yayınlanmasını engelleme ve yerel olarak görme seçeneğiniz de var. Giriş yaparak, görüntülere özel olarak erişebilir veya yetkili kişilere görüntüleri görme izni verebilirsiniz. Uygun programlara sahip olduğunuz sürece IP kamera görüntülerini cep telefonunda da (I-Phone, Android veya Nokia) izleyebilirsiniz. Evden uzaktayken, seyahat ederken veya tatildeyken bu yararlı olabilir.

Bir IP Kamera, Görüntülerin Yanı Sıra Ses de Sağlıyor Mu?

Evet. IP kameralarımız kullanılarak hem video hem de ses akışı yapılabilir. Bir internet tarayıcısı veya IP kamera uygulamanızı kullanarak, kamera çevresinde kaydedilen sesleri dinleyebilirsiniz.

Teklif Al
Teklif Al